VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.11.08. 14:40 Valentino Gatto

Veszprémi szoborpark - Petőfi, a vándorszínész

Veszprémi szoborpark rovatunkban ezúttal egy ismert helyszínről egy jól ismert költőt ábrázoló mészkő-bronz szobrot mutatunk be. Hol máshol, mint a Petőfi színház bejárata mellett áll már egészen 1988. óta Marton László (1925-2008), Kossuth-díjas művész "Petőfi, a vándorszínész" című szobra. Bár a költő életében a hegyvidékes Bakony nem volt meghatározó helyszín, azt biztosan tudjuk, hogy vándorszínész éveiben megfordult Veszprémben is.

kult_petőfi.jpg

A színház bejárata mellett áll az emberközeli Petőfi-szobor, amely  költő késői ábrázolása. Az egyébként tapolcai származású szobrászművész, Márton László mészkőből és bronzból készítette el a költő alakját. 

Ha egyik délután hazafelé tartva közelebb megyünk a szoborhoz, láthatjuk, hogy Petőfi a jobb kezében tart valamit. Szerintetek mi lehet az?

Szólj hozzá!

Címkék: színház petőfi szobor szoborpark


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr103362226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása