Ahogy korábban már oly sokszor leírtuk, egy kellemes cappuccino-hoz elengedhetetlen a tej, kávé és tejhab megfelelő aránya, a kávé minősége, kiegészítő sütemény és még sorolhatnánk. A tökéletes cappuccino-érzéshez azonban hozzátartozik a hangulatos környezet, a semmitől nem zavartatott kávézói légkör. Ebben biztos, hogy kiemelkedő mostani tesztalanyunk, melyet nem olyan régen mutattunk be, ami nem más mint a História Kert a Várvölgy mélyén.
A több mint százéves épület teraszán kávézás közben egyedülálló kilátás tárul elénk a veszprémi várról és a környező épületekről. Ebben a környezetben fogyaszthatjuk el a hely által kínált olasz Maromas cappuccino-t. A rendelés után nem sok időnk marad kiélvezni a zöld gyep és a kék égbolt vizuális kényeztetését, mert hamar kézhez kapjuk az öblös, márkajelzéssel ellátott csészében a habos cappuccino-t. Amikor a pincérhölgy lerakta elénk a rendelésünket már tudtuk, hogy ismét magas pontokkal kell számolnunk. A hab állaga kifejezetten kellemes, az arányokban pedig szigorúan betartottak a kőbevésett 1/3-ot. Mindezt a kávéhoz kapott két tasak cukorral tudtuk megédesíteni, ami a Maromas aromájához szükséges, mert önmagában - sajnos - számunkra inkább átlagos az íze mint emlékezetes.
A Historia Kert cappuccino-ja szinte üvölt egy szelet süteményért, amit nem kapunk a csésze mellé, azonban az étlap kínálatából számos édességet, vagy akár szendvicset is rendelhetünk a 350 Ft-os kávénk mellé.
A Historia Kert cappuccino-ját ajánljuk mindazoknak, akik egy fárasztó munkanap után szeretnének kicsit kiszabadulni a városi forgatagból és Veszprém egyik legszebb környezetében, a Séd patak mellett, a vár tövében elfogyasztani egy frissítő cappuccino-t a barátokkal, barátnőkkel.
Pontozásunk:
Felszolgálás: 4,5
Ár: 4,5
Íz: 4
Hab: 4,5
Kísérők: 4
Összesen 21,5 pontot tudunk adni.
/Szerkesztve/
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.