VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.10.19. 08:45 Valentino Gatto

Veszprém Legjobb cappuccino-ja nyomában - História Kert - Kávéház és Borbár

Ahogy korábban már oly sokszor leírtuk, egy kellemes cappuccino-hoz elengedhetetlen a tej, kávé és tejhab megfelelő aránya, a kávé minősége, kiegészítő sütemény és még sorolhatnánk. A tökéletes cappuccino-érzéshez azonban hozzátartozik a hangulatos környezet, a semmitől nem zavartatott kávézói légkör. Ebben biztos, hogy kiemelkedő mostani tesztalanyunk, melyet nem olyan régen mutattunk be, ami nem más mint a História Kert a Várvölgy mélyén.

A több mint százéves épület teraszán kávézás közben egyedülálló kilátás tárul elénk a veszprémi várról és a környező épületekről. Ebben a környezetben fogyaszthatjuk el a hely által kínált olasz Maromas cappuccino-t. A rendelés után nem sok időnk marad kiélvezni a zöld gyep és a kék égbolt vizuális kényeztetését, mert hamar kézhez kapjuk az öblös, márkajelzéssel ellátott csészében a habos cappuccino-t. Amikor a pincérhölgy lerakta elénk a rendelésünket már tudtuk, hogy ismét magas pontokkal kell számolnunk. A hab állaga kifejezetten kellemes, az arányokban pedig szigorúan betartottak a kőbevésett 1/3-ot. Mindezt a kávéhoz kapott két tasak cukorral tudtuk megédesíteni, ami a Maromas aromájához szükséges, mert önmagában - sajnos - számunkra inkább átlagos az íze mint emlékezetes.

kapcsi_1.JPG

A Historia Kert cappuccino-ja szinte üvölt egy szelet süteményért, amit nem kapunk a csésze mellé, azonban az étlap kínálatából számos édességet, vagy akár szendvicset is rendelhetünk a 350 Ft-os kávénk mellé.

süti.JPG

A Historia Kert cappuccino-ját ajánljuk mindazoknak, akik egy fárasztó munkanap után szeretnének kicsit kiszabadulni a városi forgatagból és Veszprém egyik legszebb környezetében, a Séd patak mellett, a vár tövében elfogyasztani egy frissítő cappuccino-t a barátokkal, barátnőkkel.

Pontozásunk:

Felszolgálás: 4,5

Ár: 4,5

Íz: 4

Hab: 4,5

Kísérők: 4

Összesen 21,5 pontot tudunk adni.

 

/Szerkesztve/

Szólj hozzá!

Címkék: teszt veszprém história cappuccino


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr343310470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása