VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.16. 17:23 Vittorio Gatto

Veszprém Legjobb cappuccino-ja nyomában - Íródeák Kávé és Teaház

Veszprém egyik legcsendesebb, és talán legkellemesebb zugában található az Íródeák kávé és teaház, ami rendhagyó helynek számít a mi szempontunkból, mikor értékelésre kerül majd a sor.

Első sorban hol is van maga a hely? Az Íródeák a megyei könyvtár területén található. Ha a könyvtár bejárata felöl megyünk be hozzá, akkor az épületek között mehetünk el, ennél sokkalta izgalmasabb a másik megközelítési mód, ami az egyetem irányából jőve, a nagy terrakotta szín épület régies fakapuján keresztül vezet. Ez meg adja mindenkinek az alap hangulatát, hiszen máris úgy érezhetjük, hogy a könyvtárba közvetlen udvarába léptünk be - de azért a színház kerten keresztül jönni sem utolsó érzést ad -.

Ahogy eljutunk a könyvtár komplexum oldalában található kis kávézóhoz, egyből feltűnnek a kipakolt asztalok, a napernyők. Ha itt foglalunk helyet, akkor az íródeák érdemi részét kihagyjuk, ami ezt a helyet, amelyet nyugodtan hívhatunk kávéháznak, azzá teszi ami. Történetesen a belseje talán a leghangulatosabb az összes kávézó közül, konkrétan egy 1920-as évekbeli klub hangulatát nyújtja. A hely nagyobbik részén plafonig érő könyves polcok, szép fa asztalok, puha bőr ülő padok, egyszóval lehengerlő na.

Ilyen időben mint mostanság azonban érdemesebb kiülni, de térjünk a lényegre rá, azaz a cappuccinóra. A felszolgálás sebességével különösebb gondom nem volt, láttunk gyorsabb helyet is de bőven kárpótolt minket a kávé íze. Ez ugyan is kérem alássan lehengerlő volt. Egyszerűen a legjobb ízű amit eddig kóstoltam. Na de miért tartott tovább? Hát azért kérem szépen, mert az Íródeák igazi kávéházhoz híven több féle kávét kíván, alap esetben a Caffé Perté kávéját élvezhetjük, ami igazából nem tartozik a kedvenceim közé, de ha egy kicsit többre vágyunk, és hát igazából miért ne, akkor 9 különböző térségből származó kávé fajtábül válogathatunk, ami igazán hosszúvá teszi a kipróbálható kávék listáját, mivel ebből sem 2 féle áll rendelkezésre.

A habja nem mondható különösebben rossznak, sőt állagát tekintve nem is rossz egyáltalán, viszont a cappuccino klasszikus arányait amit szem előtt tartunk azt nem sikerült hozni, seráfütty.

A kiszerelés ízléses, semmit sem nélkülözhetünk, meg van a megfelelő csésze, a kellő mennyiségű cukor, keksz helyett azonban egy kis cukorkát kapunk, azonban ha valaki édes szájú annak kötelező megkóstolni a Marlenkát, ami szinte mindig van náluk, és kávé mellé az egyik legjobb sütemény.

Összességében az Íródeák egy abszolút kedvelhető hely diszkrét, nyugodt baráti - vagy akár szerelmes - beszélgetések ideális helyszíne ez a remek kis hely, a kávé igazi szerelmeseinek pedig majdhogynem kötelező! Áraiban nem veszélyesek azonban pont emiatt vagyunk kicsit bajban a pontozással, ezért két féle pontozási táblázatot kap, az első oszlopban szereplő pontok a sima cappuccinora vonatkoznak, ami a sima kávéból főtt, a másik pedig a speciális kávéból, mindenki döntse el kinek mi a szimpatikusabb.

felszolgálás: 4  -  4

ár: 4,5  -  3,5

íz: 3,5  -  5 

hab: 4  -  4

kísérők: 4   -   4

Összességében tehát egyrészt az olcsóbb cappuccino 20 pontot kap, ami kifejezetten üdítő eredmény, azonban a drágább sokkalta speciálisabb fajta 20,5 pontot érdemel ki, azonban mi mindenképpen azoknak javasoljuk a helyet akik nyugodtan szeretnének kávézni, a nagy nyüzsitől távol, és vevők a speciális kávé fajtákra, és ne feledjétek: süteménnyel jobban csúszik!

Ne menjetek messze nem sokára folytatjuk!

Szólj hozzá!

Címkék: teszt veszprém sütemény cappuccino íródeák


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr783221603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása