VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.13. 17:17 Valentino Gatto

Veszprém legjobb cappuccino-ja nyomában - Daiquiri

Veszprém legjobb cappuccino-ját keresve első utunk a város szívében található Daiquiri Gold-ba vezetett. A kávézó mellett komoly érvként szólt az a tény, amit már messziről hirdet a hely, miszerint aki betér egy feketére, az a méltán híres bécsi klasszikusból a Julius Meinl-ből kaphat egy csészényit. A cappuccino hódolói tejhabbal és tejszínhabbal is kérhetik kedvencüket. (Hozzá kell tenni, a tejhabos verzió 20 Ft-tal olcsóbb, ami meglepő, hiszen a klasszikus cappuccino csak a tejhabot ismeri, de hát ízlések és pofonok…)

A felszolgálás gyorsasága átlagos, a vendégnek jár az a néhány perc, ami alatt ráhangolódhat a hely atmoszférájára, mielőtt megkapja a Julius Meinl ismert arcával ellátott csészéjében a rendelését. A cappuccino mellé természetesen jár a kis kekszünk is, ami a tejhabbal együtt tökéletes kombót alkot. 

Ha már szóba került a tejnek a felhabosított formája, nyugodtan állíthatjuk, hogy a Daiquiri felszolgálói jó munkát végeznek mind a sűrűsége, mind a nagysága megfelelő, amit a tetejére hintett fahéj tesz teljessé. A cappuccino mellé két adag könnyű kristálycukor jár, aminek garantáltan minden apró kristálya feloldódik a tejeskávéban és nem ragad az alján, hogy utána kikanalazzuk ezáltal elrontva a cappuccino kellemes ízét és összhatását.

Összességében elmondhatjuk, hogy a Daiquiri magasra tette a mércét mind árával - 370 forint, a tejhabos 390 forint volt - mind minőségével, amikor Veszprém legjobb cappuccino-ját keressük.

A pontozás során törekedtünk arra, hogy a nagykönyvben megírtak alapján osztályozzuk a különböző cappuccino-kat. Összesen 5 szempont szerint értékeljük  ezt a forró italt, mindegyik kategórián belül 5-ös skálán osztályozva.

Felszolgálás: minél hamarabb kapjuk meg italunkat, természetesen a hozzá illő csészében, szalvétával. Előny, ha az ízesítéshez szükséges cukrot külön a cappuccino mellé szolgálják fel.

Ár: az átlag cappuccino árakat figyelembe véve, 330 Ft-os rendelés 5 pontot ér, a továbbiakban 20 Ft-onként 0,5 pontot vonunk le. 

Íz: szubjektív pontozás alapján, ebben nem nagyon lehet objektív véleményt leírni.

Hab: állag-arány kettőse határozza meg. Legyen megfelelő az állaga, arányában pedig a cappuccino 1/3-át adja.

Kísérők: ebben a pontban olyan apróságokra figyelünk, mint a keksz/sütemény, pohár víz, cukor, ami a cappuccino mellé jár. A barna cukor és méz további plusz 0,5 pontokat jelent. 

Ezután lássuk a pontokat!

felszolgálás: 4,5

ár: 4

íz: 4,5

hab: 5

kísérők: 4

Összesen 22 pont, ami az elérhető 25 pontból ami egy meglehetősen jó eredménynek számít, folytatjuk a próbálgatást, és hamarást jelentkezünk egy következő cappuccinoval!

Szólj hozzá!

Címkék: teszt veszprém daiquiri cappuccino


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr323177556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása