VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.14. 15:30 Valentino Gatto

Mindennapi kenyerünk - Czirók Pékség, Egyetem utca

Frissen gőzölgő croissant-ok, hatalmas kakaós csigák és nagy kerek cipók. Csak néhány termék a péksütemények szerelmeseinek kívánságlistájából. Új sorozatunkban Veszprém ezen „aranybányáit” tárjuk fel, azaz a városban található legjobb pékségeket mutatjuk be. Mivel minden kis pékségnek megvannak a maga sajátosságai, ezért ebben az esetben tartózkodnánk az átfogó pontozástól.

Elsőként az egyetemisták és Csikász városrész lakósainak lakóinak lehetséges törzshelyét vesszük górcső alá. Rögtön az egyetem Központi kollégiumával szemben található a Czirók pékség. A kis üzlethelyiségbe 5 lépcsőfok vezet fel, ami után elénk tárul a sajátosan berendezett bolt. A falról valódi szalmababák lógnak alá, amik mosolyogva kínálják a péksütemények választékát. Ez igen sokszínű, sós és édes sütemények egyaránt szép számmal sorakoznak a pulton, valamint a különböző kenyérfajták. Ebben a vonatkozásban meg kell említeni, hogy az édes péksütemények kis mértékben, de túlsúlyban vannak a kínálatban, de ezt könnyen kompenzálhatjuk egy füstöltsajtos rúddal, vagy pizzás csigával. Ha szerencsés napon érkezünk, friss franciasaláta és egyéb tejtermék kínálatából is válogathatunk, bár a Czirók elsősorban pékség, ezért inkább maradnék a jól bevált gabonatermékeknél.

A Czirók pékség Veszprém egyik legforgalmasabb útján, az Egyetem utcán található, ahol reggelente a munkába igyekvők mellett a gyerekeket óvodába cipelő anyukák és kókadt egyetemisták egyaránt megfordulnak. Nekik és mindenki másnak, reggeli szempontjából is megfelelő állomás, hiszen a nagy beltéri helységben kényelmesen, egy helyben kapható cappuccino mellett elfogyaszthatják a kakaóscsigájukat. A kávé íze és minősége pékséghez mérten nem rossz és csupán 160 Ft. Mindeközben a fal dekorációjáról szorgos mediterrán pékek vigyorognak ránk, az ablakon kitekintve pedig végignézhetjük ahogy felébred az Csikász és az egyetem.

 

/Szerkesztve/

2 komment

Címkék: teszt veszprém sütemény pékség Czirók


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr563221702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kotla85 · http://jajdelatombazmeg.freeblog.hu/ 2011.10.18. 11:46:46

tessék mondani, Czirók, vagy Cirók? azt tetszik tudni, hogy a lakosainak szót rövid ó-val kell írni? elnézést kérek a beszólásért, de tessék belátni, hogy azért ez vicces a veszprémkulton :)

Vittorio Gatto 2011.10.18. 12:00:43

@kotla85: Teljesen jogos. Eredendően "lakóinak" akart volna lenni, a Czirók meg Czirók. Javítottuk.
süti beállítások módosítása