VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.10.23. 23:13 Valentino Gatto

Terepszemlén - Fészek Söröző

A következőkben egy olyan veszprémi vendéglőt szeretnénk bemutatni nektek, amiről korábban már olvashattatok a blogon a legjobb cappuccino rovatunkban. A Fészek Söröző egy klasszikus kis pub jellegű kocsma-étterem Veszprémben. A Belvárosi üzletház mögött, a 13-as helyi járat megállójánál található a hely, ami számunkra különösen kedves. A VeszprémKult egyik kulisszatitka, hogy a blog valójában innen indult, itt lett élesítve legelső bejegyzésünk, illetve sok más rovat ötlete is itt látott napvilágot. Ettől elvonatkoztatva a következő sorokban minden szubjektivitást kizárva szeretnénk bemutatni nektek.

fészk5.jpg

Négy lépcsőfokon jutunk le a régi boltíves pincehelységbe, ami már elég ahhoz, hogy egy kellemes félhomályos hangulatot biztosítson. A hely kiváló baráti összejövetelekhez, világmegváltó ötletek kifundálásához egy pohár bor, vagy korsó sör mellett. A két teremből álló Fészekben ne akarjunk százfős konferenciát megrendezni, de egy közös meccsnézéshez és lazításhoz kiváló, ezt a régi fa bútorzat és kopott fal még hangulatosabbá teszi. Hozzá kell tenni, hogy erre már elég sokan rájöttek, ezért a meccsek napján nem árt hamar lefoglalni az asztalunkat, mert olykor elég zsúfolt ilyenkor a hely.

fészek1.jpg

Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Fészek egyik legnagyobb erőssége a konyhája, de főleg amik onnan származnak. Az étlapon kb. 12 féle főétel közül választhatunk a cigánypecsenyétől elkezdve a hely specialitásának számító Olga-féle tócsiig (ami egy nagy kupac csirkehúst jelent salátával természetesen tócsiba bújtatva). Ha megéhezünk ezen kívül több leves, saláta és desszert közül válogathatunk kedvünkre. Ehhez a Fészek sörözőnek meglepően hosszú és minőségi itallapja társul. A borok a Balaton-felvidéki kis faluból, Pécselyről származnak átlagosan 60-90 Ft decije. Ha valami töményt innánk, különféle pálinkák közül válogathatunk az Agárdi és Zsindelyes kínálatából.

fészekbuli.jpg

Amiért azonban ténylegesen különbözik Veszprém többi kocsmájától, az az, hogy a „sörkorcsolyák” fogalmát a lehető legjobb módon ragadta meg. Hogy mit és értünk ezalatt? A 350 Ft-körüli korsó világos, barna, vagy búzasörünk mellé az étlapról több remek kísérőt rendelhetünk, annak érdekében, hogy még jobban csússzon.  Grill kolbász, velőspirítós, vagy padlizsánkrémes pirítós a vegetáriánusoknak egyaránt kérhető, vagy a személyes kedvenc, az apró fasírtgolyók. Mindezt csupán öt-hatszáz forintos áron megkapjuk, ami egyáltalán nem elhanyagolható tényező. 

fészek4.jpg

Képzeljük el ezt a felállást egy hangulatos gitárest közben! A Fészek aránylag szűk belteréhez képest kéthetente mindig népes közönség szokott összejönni, amikor a város más-más amatőr zenészei megelevenítik John Lennon-t, Chris Rea-t, vagy más zenei legendákat egy gitárral és a hangszálaikkal. Ilyenkor kissé zsúfolt és füstös a hely, de valójában ez csak hozzátesz a hangulathoz.

fészek3.jpg

Ha valaki mégsem kedveli az effajta zenéket, nem híve a baráti sörözéseknek, vagy egyszerűen munka után a gyerkőc nem engedi, hogy elmenjen lazítani, annak sem kell mindenáron kihagynia a Fészek sörözőt. Hosszú tesztelés után nyugodtan kijelenthetjük, hogy ebédmenü terén sem utolsó a hely, de erről hamarosan egy újabb rovatot indítunk. 

A Fészek söröző könnyen válhat bárki számára törzshellyé Veszprémben. Csekély erőfeszítéssel még dekoratívabbá lehetne tenni a helyet, amibe a törzsközönség is szerepet vállalhat egy különleges söröskorsóval, vagy apró ereklyével, ami beleillik a kocsma hangulatába. Így mi magunk, a vendégek alakíthatják a hely hangulatát.

Azt ajánljuk, fészkelje be magát mindenki néhány órára és tesztelje le a helyet a maga ízlése szerint is!

Szólj hozzá!

Címkék: veszprém söröző fészek terepszemlén


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr553325179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása