VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.11.27. 01:03 Valentino Gatto

20 éves Rubber Puppet zenekar születésnapja alkalmából!

A veszprémi Kossuth utcát nem kell bemutatni egy környékbelinek sem. Megannyi találkozó és élmény helyszíne, a mindennapok része. A Kossuth utcát és ezzel Veszprémet is azonban sokkal szélesebb körben ismerik az emberek köszönhetően a Rupper Puppet együttes elhíresült dalának. A következőkben az együttesről fogunk röviden megemlékezni 20 éves születésnapi évfordulójuk alkalmából.

 

 

Anno egy bárpult mellett egy hosszú éjszaka után alakult meg a Rubber Puppet. Az együttes tagjait elmondásuk szerint azóta is két dolog, a barátság és az együtt zenélés öröme tartja össze. A klasszikus négyes rock zenekar felállást időnként egy fuvolista egészíti ki, így válik a Rubber Puppet zenei behatárolása is nehézkessé. A zene és a szöveg sokszor improvizációként indul, később ez formálódik egésszé, akár csak több koncert után. A zenéjük és a koncertek sokszor mindig tartalmaznak valami újat, valami szokatlant, amire lehet, hogy nem számít a hallgató, vagy nem készült fel rá. Egy Rubber Puppet koncert hangulatát ugyanúgy befolyásolja a közönség és a színpadon állók lelki állapota is, ami folyamatosan változhat.

A két évtized alatt a zenekar is sokat formálódott, lépegetett fel az ismertség és elismertség ranglétráján. 1997-ben 15 dallal megjelent első stúdióban rögzített "Bocsánat" című lemezük. A Rubber Puppet felállása mellé idővel csatlakozott a megannyi ismert dal szerzője, Jamie Winchestrer is. Manapság így talkozhatunk velük legtöbbször fesztiválokon, koncerteken, vagy akár Veszprémben, ha szembe jönnek a Kossuth utcán.

A legismertebb daluk vitathatatlanul a "Kossuth utcán". Abban az 5 percben, amíg tart a dal végig olyan helyszíneket, eseményeket és helyzeteket mondanak el, amik biztos hogy megmozgatnak valamit a veszprémiekben. Valaki felnevet rajta, kinek könnybe lábad a szeme és valaki csak simán elmosolyodik. Ezért a dalért megkapták Veszprém városának az elismerését, a Gizella-díjat is. Ez az amit az ország több helyén visszahangozzák a bulikban, mégis igazából csak Veszprémben lehet megérteni. 

Isten éltessen Rubber Puppet (Pepe, Farek, Reidi és Taki)! Még legaéább ugyanennyi év együtt zenélést kívánunk!

 

 

A cikk megírásához a Rubber Puppet zenekar hivatalos oldala, a www.rubberpuppet.hu volt segítségünkre.

Szólj hozzá!

Címkék: utca veszprém kossuth rubber puppet


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr553414408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása