VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.16. 08:10 Valentino Gatto

Testközelből - Kertbarát kiállítás, Várpalota

Ismét lepörgött egy nyár és újra elérkezett az ősz. Akár ebben a vonatkozásban is megragadhatnánk azt a kiállítást, amit a 2011-es Palota-napok keretein belül rendeztek meg a Veszprém várszomszédságában fekvő Várpalotán. A Mátyás-korabeli Thuri-vár udvarán a megye és az ország kistermelői mutatták be egész éves kétkezi munkájuk eredményeit. Hogy pontosan mivel is találkozott a látogató? Mindazokkal a dolgokkal, amiket rég elfelejtett gyerekkorából, mégis annyira ismerős a nagymama konyhájából.

1000 féle lekvár, különböző virágmézek, akkora és annyi, de főleg olyan minőségű zöldség és gyümölcs, hogy az emberben valóban megfordult a vegetáriánussá válás gondolata. (Enyhe túlzással) méteres szőlőfürtök, akkora paradicsomok, őszibarackok, mit az öklöm és trabant nagyságú tökök.  A kiállítás védnökei a megye és az ország közel 40 kertbarátkörének tevékeny tagjai. 

A főleg kisnyugdíjasokból álló csapat azok közé az idősek közé tartozik, akik nem elégszenek meg azzal, hogy minden este megnézik a Barátok közt-öt, hanem tovább művelik a több generáción át szerzett kertészeti tudományokat. Az ő művészetük a több évtizedes kertészkedés tudományában rejlik, a műremekeket pedig megvehetjük minden vasárnap a piacon, első kézből az alkotóktól. 

A várpalotai kertbarát kiállításon az érdeklődők kisebb-nagyobb kóstolókat kaphattak a termékekből, valójában azonban a már említett piacok alkalmával lehet beszerezni a valódi házi termékeket.

 

Szólj hozzá!

Címkék: teszt várpalota testközelből


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr1003222895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása