VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.15. 17:22 Vittorio Gatto

Reggeli lendület - Lipóti pékség, Kossuth utca

Azt kell mondjam meglehetősen kellemes élményben volt részünk, reggeli szempontjából. Nekem hatalmas mániám a nem otthon reggelizés, de egyenlőre nem találtam olyan helyet amivel maradéktalanul elégedett lennék. Van ez a kis klikkem, hogy mégis csak valami meleget szeretnék enni, ami nem feltétlen merül ki a frissen sült péksüteményben, hanem valami komolyabb, mondjuk úgy, táplálóbb ételt vegyek magamhoz például a sült bacon, tojás rántotta, vagy valami hasonló tartalmas villás reggeli.

Félreértés ne essék, nagyon jó dolog a friss péksütemény, ilyen volt a mostani alany is, a vaníliás croissant, ami rendkívül jó finom tésztával, marha jó, tömény ízesítéssel.

A hely maga kifejezetten kellemes, ez a Lipóti pékség Kossuth utcai kis boltja, közvetlen a lámpás zebra előtt. Az egész tényleg nagyon kis aranyos, ha be ül az ember nagyon kellemes érzést ad ha nézelődhet az utcán valahová igyekvő személyeken, csoportokon, miközben ő maga valami oknál fogva mégis csak lazíthat. Ad egy jó kis nagyvárosi érzetet na.

A választékuk amúgy meglehetősen nagy, a croissant-on kívül kaphat a betérő kakaós csigát, lekváros buktát, mogyorókrémes tekercset, pogácsák. Sőt, ami kifejezetten tetszetős, a hideg reggeli szerelmeseinek pedig felüdítő jelenség, hogy különböző szendvicseket, joghurtot, sajtokat, tejet, tejes italokat kaphat a vendég. Ezek pedig nem ám nagyipari tejtermékek, hanem a Cserpes Sajtműhely termékei - ami családi vállalkozás -, termékeik meg kifejezetten magas minőséggel rendelkeznek -ugyanezek a termékek elérhetőek a piactéri tejipari mintaboltban is-.

Maga a Lipóti pékséglánc mint olyan szintén családi vállalkozásként indult, ami meg látszik a nagyon jó minőségi pékárukon, kenyereken, amiből nem mellesleg hatalmas a választék. Tényleg. Pedig jó is.

A kávé szerelmeseinek sem kell lemondaniuk kedvenc italukról, a Lipóti ezzel is szolgál mégpedig nem is rosszal, amit egy ott található hírlap olvasása mellett, ki tudjuk élvezni a kései reggeli adta pihentetést. 

Ebből kifolyólag azt kell mondjam, hogy habár nem meleg reggeli, ami nekem a szívem vágya, tartalmasnak mindenképpen tartalmas, kellemesnek nagyon kellemes, a remek minőségű sütemények kiegészítve a kávéval, az egészet leöntve egy üveg vízzel, miközben az ember átfutja az ott lévő újságokat, vagy amit hoz magával megadja azt az érzést, amit kerestem.

Egyszer ha nincs éppen munka kora reggel és van időtök, vagy netán nem szorít meg titeket a feszes órarend és egy kis nyugira vágytok, menjetek, és próbáljátok ki a Lipóti Kossuth utcai üzletét, de csak egy feltétellel: sehová nem szabad sietni ha az ember olaszosra veszi a reggelit!

Továbbra is keressük a megfelelő reggelizőt, szóval ne szaladjatok sehova!

 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli veszprém sütemény pékség lipóti


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr723221015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása