VeszprémKult

Egy közéleti blog Veszprém város és megye kulturális eseményeiről, és sok egyébről élménybeszámolókkal, leírásokkal, ajánlásokkal, tesztekkel.

Őslakosoknak és egyetemistáknak, kicsiknek, nagyoknak.

Ha szeretnétek ajánlani valamit kipróbálásra, tesztelésre, vagy csak szimplán megmondani a magatokét, írjatok nekünk!
Follow VeszpremKult on Twitter



Friss topikok

2011.09.22. 16:09 Valentino Gatto

Testközelből - Borvirágos nyáreste a Szeremley birtokon

Amikor Veszprém megyére és annak nagyjaira gondolunk, elengedhetetlen, hogy megemlékezzünk a Balaton-felvidék híres-neves borászairól.

Egy késő augusztusi napon Badacsonyban, Szeremley Huba méltán híres borászatában tettünk látogatást. Semmihez nem hasonlítható élmény a Badacsony hegy oldalában, bazaltsziklák és szőlősorok közül kiemelkedő kis villa teraszán rozét kortyolgatva figyelni a Fonyód-Badacsony között közlekedő balatoni hajókat és vitorlásokat. A Szeremley borok Huba bácsi sok évtizedes szakértelme alapján egész Európában öregbítik Veszprém megye és a Badacsony hírnevét. Az elmélet szerint az itteni borok azért olyan finomak, mert a szőlőtőkék három helyről kapják a meleget. Egyrészről a déli Nap süti őket, másrészről a Balaton visszatükrözi a napfényt, végül a hegy bazaltkövei is visszaadják az értékes meleget. A villa antik bútorai között és -Szeremley Huba elsőszámú hobbijának számító- sakkrelikviák között bárki igazi bor gourmet-nak érezheti magát. Ezt csak tovább fokozzák a pincészet sokféle borai. Egy bórkóstoló alkalmával fehér, vörös és rozé, száraz és édes borok közül ízlelhetjük meg a legjobbakat. Ilyenkor a helyi sommelier nem rest felnyitni nekünk a 15-20 éves palackokat is.

Bárki, aki teheti, egy nagyobb baráti társasággal keresse fel a Badacsony hegy oldalában elterülő Szeremley borvidéket és nevezzen be egy bórkóstolóra, ahol megtapasztalhatja, mennyi különböző íz és zamat lehet egy fürt szőlőben.

Sajnos a fotóink még nem kerültek elő, amint van pótoljuk! 

Szólj hozzá!

Címkék: badacsony szeremley bor testközelből


A bejegyzés trackback címe:

https://veszpremkult.blog.hu/api/trackback/id/tr673246097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása